Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، حادثه سال 95 پلاسکو در تهران، برای نخستین بار مسئله ایمنی ساختمان ها را به شکل جدی مطرح کرد، اما با گذشت زمان به فراموشی سپرده شد. فاجعه فرو ریختن متروپل بار دیگر  ساختمان های نا ایمن را در صدر اخبار برد.

پلاسکو بنایی قدیمی بود که عمر دراز آن و فقدان مسائل ایمنی آتش نشانی، سبب شد نتواند در برابر قدرت آتش بایستد اما متروپل، ساختمان جوان و لوکسی بود که قاعدتا باید مقررات ملی ساختمان در آن رعایت می شد، اما اشکالات سازه ای سبب شد این ساختمان، به یکباره و بدون هیچ نشانه ای از قبل فرو ریزد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اکنون باید به این نکته توجه کرد که چند ساختمان مشابه متروپل در هر استان وجود دارد.

16 خرداد، شهردار شیراز در جلسه بررسی وضعیت ساختمان های نا ایمن شهر که با حضور دادستان مرکز استان فارس برگزار شد، گفت: در شهر شاهد وجود ساختمان‌ها و پروژه‌های بزرگی هستیم که به بهره‌برداری رسیده‌اند اما طی سال‌های متوالی به آنها تذکراتی داده شده که به نتیجه نرسیده است.

شهردار شیراز  افزود: این مهم به ضعفی برمی‌گردد که در قانون نظام صنفی وجود دارد که اجازه داده شده پروانه صنفی را بر اساس پروانه ساختمانی صادر کنند نه پایان کار ساختمانی.

اصنافی ضمن اینکه به پروژه‌های قدیمی اشاره کرد که بعضی از آنان در حال بهره‌برداری و برخی هم از قدمت زیادی برخوردارند، اضافه کرد: این قبیل ساختمان‌ها هم با معضل استاندارد و سیستم ایمنی آتش‌نشانی مواجه هستند.

وی اظهار کرد: با تلاش سازمان آتش‌نشانی شهرداری شیراز، ساختمان‌های در حال بهره‌برداری شناسایی شده و نواقص ایمنی را هم به آنها اعلام کرده‌اند اما در تعدادی از آنها همکاری مطلوبی صورت نگرفته است.

در اعلام اسامی ساختمان‌های فاقد ایمنی نباید محافظه کارانه عمل کرد، مردم روزانه در این اماکن در رفت و آمد هستند و بارها وارد سازه های فاقد ایمنی می شوند، بنابراین شفاف سازی در خصوص وضعیت ایمنی بناهای شهر حق مردم است.

برج مرتفع هتل آسمان، از اصلی ترین سازه های شناخته شده است که جدای از تخلف اجرایی، به دلیل آتش سوزی سه سال پیش، که به کاهش مقاومت ساختمان منجر شد، به نا ایمنی متهم است. شهرک برف فروشان از دیگر مراکز ساختمانی است که موضوع فقدان رعایت مسائل ایمنی در ساخت آن مطرح است.

برف فروشان برخلاف مصوبه شورای عالی شهرسازی شکل گرفت

در همین خصوص غلامعلی ترابی،  رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری  شورای اسلامی شهر شیراز با بیان اینکه در رابطه با برف فروشان دو مسئله شهرسازی و ایمنی مطرح است؛ به فارس گفت: در خصوص ایمنی ساخت و سازها و مسائل فنی، شورا هم اخیرا، هم سال گذشته، مصوبه داشته است.

وی ادامه داد: بر اساس مصوبه سال گذشته شورا، شهرداری و راه و شهرسازی از مرکز تحقیقات ملی مسکن مشاوری را انتخاب کرده و قرارداد بستند که در رابطه با گسل‌ها و امکان ساخت و ساز همچنین نوع ساخت و ساز در دامنه جبل دراز و برف فروشان اعلام نظر کنند که هنوز نظر قطعی را کارشناسان اعلام نکرده اند.

ترابی افزود: این تحقیقات 18 ماه فرجه داشته که کارشناسان  مرکز تحقیقات ملی مسکن مطالعه و بررسی کنند و هنوز این زمان به پایان نرسیده است.

این عضو شورا خاطرنشان کرد: اما کارشناسان مختلفی از دانشگاه شیراز و دیگر دانشگاه ها بازدیدهایی داشته اند و اعلام نظر کرده اند.

رئیس کمیسیون شهرسازی شورا ششم تصریح کرد: مصوبه سال 88 شورای عالی شهرسازی در خصوص طرح جامع شهر شیراز، هم به واسطه مسائل زیست محیطی و آب و هوا، هم مسائلی مثل نوع خاک و شرایط ژئوتکنیک، ساخت و ساز در شمال شهر شیراز ممنوع اعلام کرده و توسعه شهر، از جنوب قلمداد شده است.

وی ادامه داد: در محدوده جبل دراز، علیرغم اینکه با مصوبات شورای عالی شهرسازی مغایرت داشته، اراضی تفکیک شدند و ساخت و سازها صورت گرفت و بعضا به محدوده شهر شیراز نیز طی پروسه زمانی یک دهه گذشته، الحاق شدند.

 ترابی با تأکید دوباره بر اینکه در آخرین طرح جامع شهر شیراز توسعه شهر از جنوب، توسط شورای عالی شهرسازی و مشاوری که طرح را تهیه کرده اعلام شد، گفت: متاسفانه خلاف ضابطه شورای عالی شهرسازی و معماری، توسعه از  محور شمال غرب شیراز شکل گرفت.

رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شیراز، تصریح کرد: این اقدام  عمدتا توسط وزارت راه و شهرسازی و اداره راه و شهرسازی استان طی یک دهه گذشته رقم خورده است.

دغدغه‌های ایمن‌سازی، پس از ساخت و سازها مطرح شد

وی با بیان اینکه چالش‌هایی که وجود داشته و بازدیدها و اظهارنظرهایی که اساتید دانشگاه داشتند منجر به بروز دغدغه های کنونی شده است،  گفت: نگرانی هایی که اکنون در مباحث زمین شناسی و گسل ها  می بینیم مبنی بر اینکه چه نوع سازه ای در آنجا احداث شود که مشکلات برای مردم ایجاد نشود، همگی بعد از اقدامات اولیه، تفکیک ها و ساخت و سازهایی که در آن منقطه صورت گرفته است، بود.

ترابی در مورد هتل آسمان نیز گفت: در این باره هم دو موضوع مطرح است، یک بخش، پرونده این هتل است که به دلیل اضافه بنای ایجاد شده در دیوان عدالت اداری مطرح و در حال بررسی است.

البته یکبار هم بخشی از بنا تخریب شد، اما موضوع اضافه ارتفاع همچنان در مراجع قضایی و شبه قضایی مطرح است.

وی ادامه داد: یک بخش دیگر هم مربوط به ایمنی است به دلیل آتش سوزی که چند سال پیش در طبقات زیرین ساختمان رخ داد و کارشناسان موضوع مقاوم سازی را مطرح کردند که حتما این ساختمان باید قبل از بهره برداری مقاوم سازی شود.

این عضو شورا گفت: ما در این باره طرح دو فوریتی در شورا داشتیم که شهرداری ملزم است ظرف یک ماه تمام ساختمان ها و گودبرداری‌های ناایمن شهر شیراز را شناسایی کند و اسامی آن را هم به شورا ارائه دهد همچنین در صورت نیاز، در مراجع قضایی پیگیری نماید.

 

هتل آسمان مقاوم‌سازی شده است

 مدیرکل دفتر فنی استانداری فارس نیز در گفتگو با خبرنگار فارس، در خصوص وضعیت هتل آسمان گفت: هنگامی که حادثه اتفاق افتاد حسب دستوری که معاون دادستان داده بود، یک کمیته علمی متشکل از نمایندگان دانشگاه شیراز، نظام مهندسی، کانون کارشناسان دادگستری، استانداری، شهرداری و راه و شهرسازی تشکیل شد که تشخیص دهند این بنا استحکام دارد یا خیر.

وی افزود: در نهایت با بازدیدهایی که این توسط کمیته انجام شد، اعلام کردند بنا قابل نگهداری است و قرار شد مشاوری گرفته شود و طرح استحکام‌بخشی تهیه شود.

جمشیدی با بیان اینکه طرح تهیه شده و استحکام بخشی در طبقات زیر زمین انجام شده است، گفت: الان فقط شبهه ای که ایجاد شده و قرار است بررسی ها بیشتر شود، این است که با توجه به اضافه شدن طبقات بنا، این استحکام بخشی در طبقات فوقانی هم ایجاد شود، که ما سعی می کنیم ماه آینده نیز این اتفاق رقم بخورد.

برف فروشان مشکلی ندارد!

مدیرکل دفتر فنی استانداری فارس در موضوع شهرک برف فروشان، با بیان اینکه برف فروشان یک توافق میان متولی و شهرداری شیراز بود، گفت: چند قطعه زمین را به شهرداری شیراز تحویل دادند و این اراضی به مسکونی، تغییر کاربری داده شد.

وی توضیح داد: از نظر علمی ما در هر نوع زمینی می توانیم ساخت و ساز کنیم اما تمهیدات خاص خود را باید داشته باشد حتی در سست ترین زمین ها هم امکان ساخت و ساز از نظر مهندسی وجود دارد.

جمشیدی خاطرنشان کرد: در برف فروشان،برای همه ساخت و سازهایی که انجام می‌شود آزمایش‌های مکانیک خاک و ژئوتکنینک انجام می شود و محاسباتش هم درست است.

مدیر کل دفتر فنی استانداری فارس با بیان اینکه ساخت و سازهای برف فروشان در مقایسه با سایر نقاط شهر به ویژه در زمینه فنداسیون، مستحکم تر است، گفت: با توجه به جنس خاک، فنداسیون های ایجاد شده هم از دو نوع فنداسیون گسترده و فنداسیون شمع هستند؛ و با توجه به اینکه هم مهندسین ژئوتکنیک روی این کار نظارت دارند، هم مهندسین محاسب هستند، مشکلی ندارد اما از نظر خاستگاه، خاک آنجا ، خاک مناسبی نیست.

به گزارش فارس، مشخص شدن ساختمان های نا ایمن و خطرافرین مسئله ای نیست که از آن صرف نظر کرد، شورای شهر تهران هفته گذشته با انتشار فهرستی 129 ساختمان پرخطر را معرفی کرد و انتظار می رود شهرداری و شورای شهر شیراز نیز در معرفی سازه های نا ایمن پیشقدم شوند و این شناخت را حق مردم بدانند.

انتهای پیام/س

منبع: فارس

کلیدواژه: هتل اسمان برف فروشان متروپل ایمن سازی ساختمان شورای عالی شهرسازی راه و شهرسازی بهره برداری نا ایمن ساختمان ها برف فروشان ساخت و ساز شهر شیراز هتل آسمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۷۴۸۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکسن ها در ۵۰ سال گذشته جان ۱۵۴ میلیون نفر را نجات داده اند

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از مدیسن نت، محققان نتیجه گرفتند که ایمن سازی از طریق واکسیناسیون بیش از هر پیشرفت پزشکی دیگری به سلامت و بقای نوزادان کمک کرده است.

به گفته محققان، واکسن سرخک بیشترین تأثیر را در کاهش مرگ و میر نوزادان داشته است و ۶۰ درصد (۹۴ میلیون) از زندگی‌های نجات یافته توسط ایمن سازی را تشکیل می‌دهد.

این مطالعه می‌گوید به طور کلی، واکسن‌ها در نیم قرن گذشته در هر دقیقه جان ۶ نفر را نجات داده‌اند.

دکتر «تدروس آدهانوم گبریسوس»، مدیر کل سازمان جهانی بهداشت، در بیانیه خبری سازمان گفت: «واکسن‌ها یکی از قدرتمندترین اختراعات تاریخ هستند که بیماری‌هایی را که زمانی قابل ترس بودند قابل پیشگیری کردند.»

گبریسوس گفت: «به لطف واکسن‌ها، آبله ریشه‌کن شده است، فلج اطفال در آستانه ریشه کنی است و با توسعه جدیدتر واکسن‌ها علیه بیماری‌هایی مانند مالاریا و سرطان دهانه رحم، ما مرزهای بیماری را به عقب می‌رانیم. با ادامه تحقیقات، سرمایه گذاری و همکاری، می‌توانیم جان میلیون‌ها نفر را امروز و در ۵۰ سال آینده نجات دهیم.»

محققان دریافتند طی پنج دهه گذشته، واکسیناسیون علیه ۱۴ بیماری به طور مستقیم به کاهش ۴۰ درصدی مرگ و میر نوزادان در سراسر جهان و بیش از ۵۰ درصد در منطقه آفریقا کمک کرده است.

این واکسن‌ها با دیفتری، آنفولانزا، هپاتیت B، آنسفالیت ژاپنی، سرخک، مننژیت A، سیاه سرفه، بیماری ذات الریه مهاجم، فلج اطفال، روتاویروس، سرخجه، کزاز، سل و تب زرد مبارزه می‌کنند.

به گفته محققان، این دستاوردها اهمیت ترویج واکسیناسیون را، به ویژه در میان ۶۷ میلیون کودک تخمین زده شده که در طول سال‌های همه گیری یک یا چند واکسن را از دست داده اند، برجسته می‌کند.

این مطالعه به مناسبت پنجاهمین سالگرد برنامه توسعه یافته ایمن سازی است که در سال ۱۹۷۴ توسط مجمع جهانی بهداشت برای ترویج واکسیناسیون کودکان در سراسر جهان تأسیس شد، انجام شد.

کد خبر 6097579

دیگر خبرها

  • واکسن ها در ۵۰ سال گذشته جان ۱۵۴ میلیون نفر را نجات داده اند
  • مهلت ۱۰ روزه دادستان گالیکش برای ایمن‌سازی مسیر دسترسی به آبشار لوه/ مسیر دسترسی به آبشار مسدود شد
  • مسیر دسترسی به آبشار لوه به دستور دادستان گالیکش مسدود شد
  • مهلت ۱۰ روزه دادستان گالیکش برای ایمن‌سازی مسیر دسترسی به آبشار لوه
  • انتشار نخستین فراخوان شناسایی سازندگان حرفه‌ای ساختمان در اصفهان
  • ساختمان‌های بحرانی منطقه ۱۲ تهران به‌زودی تعیین تکلیف می‌شود
  • قهر زرگران از تهران تا شیراز و تبریز و اصفهان؛ چرا راسته طلا فروشان بازار‌ها تعطیل شد؟
  • قهر زرگران از تهران تا شیراز و تبریز و اصفهان؛ چرا راسته طلا فروشان بازارها تعطیل شد؟
  • کربن‌صفرترین ساختمان اداری و مسکونی در بریتانیا
  • ساخت کربن‌صفرترین ساختمان اداری و مسکونی در بریتانیا